Collegetröja med tryck

Funderar du på en collegetröja med tryck till klassen, föreningen eller företaget? Det finns flera aspekter att ha i åtanke innan du lägger en beställning. Här hittar du kloka råd som hjälper dig att lyckas med din collegetröja med tryck.

6 steg till en lyckad tröja med eget tryck

För att ta fram en riktigt lyckad tröja med eget tryck är det bra om du funderar över och besvarar följande frågor:

1

Vad är syftet med tröjan?

Ska tröjan stärka lagandan, visa upp det egna varumärket eller namnet på personen som bär den?

Om du vet varför du vill att personal, elever eller någon annan ska ha på sig tröjan blir det enklare att se till att du får med rätt budskap som logotyp eller slogan. Är syftet att profilera varumärket så kan du läsa mer om detta i artikeln Vad är profilkläder?

2

Hur stor är din budget?

Gör en budget och håll dig till den. Ska du trycka upp tröjor till något särskilt event, till exempel en kick-off, en fotografering eller en klassresa? Då kanske du i första hand ska leta efter billiga tröjor med tryck eftersom de inte kommer att användas särskilt ofta.

Om tröjan ska användas oftare är det bäst att satsa på lite bättre kvalitet så att den håller längre. På Skatteverket kan du läsa mer om skattebefrielse på arbetskläder för att se vad som gäller dig.

3

När ska tröjan användas?

Ska tröjan bäras under en särskild säsong eller vid någon viss aktivitet – utomhus, inomhus eller både och?

Det finns många material och utföranden att välja mellan. Kanske behöver du en tröja som andas, värmer och är lätt att ta av och på. Då kan du kika närmare på en hoodie med eget tryck i ett funktionsmaterial som exempelvis lyocell.

4

Behövs några särskilda egenskaper?

Behöver tröjan ha några särskilda egenskaper? En tröja som ska användas vid hård träning i utomhusmiljö kan behöva tåla slitage och varmare tvätt.

Behöver den synas ordentligt kan det vara bra att välja varselfärger som knallgul eller -orange så att den lätt uppmärksammas i mörka eller stökiga miljöer.

5

Vilken slags tryck ska du välja?

Även om du först och främst funderat på en tröja med eget tryck kan det vara bra att veta att det finns valmöjligheter. Exempelvis kan du välja broderi, eller ett specialtryck som kombinerar olika tekniker för att ge din design en 3D-effekt eller ett gammeldags utseende. Se till att trycket syns – välj gärna kontrasterande färger.

6

Vill folk använda tröjan?

När du känner dig nöjd med din tröjdesign och vill gå vidare till beställning kan det vara bra att göra en sista kontroll – kommer folk vilja ha på sig din tröja med tryck?

Kanske är din idé för galen eller för tråkig, eller har du missat något? Hör med dina medarbetare, lagkamrater eller klasskompisar först så att de gillar designen!

Beställa sweatshirts med tryck

När du ska beställa sweatshirts med tryck är det smart att anlita ett tryckeri som erbjuder korrektur innan de sätter i gång produktionen. En proffsig aktör är M.E Produkter. De kan hjälpa dig med rådgivning kring din tröjdesign och spara dig mycket pengar genom att visa dig exakt hur tröjorna kommer att se ut innan du lägger din order. Vi rekommenderar att du beställer dina sweatshirts med tryck hos M.E Produkter för ett riktigt bra resultat.

Fördelar sweater med tryck

Det finns många fördelar med att välja en sweater med tryck. Det är ett utmärkt sätt att profilera företaget och exponera varumärket. Dessutom är det lätt att hitta en collegetröja med eller utan huva och dragkedja som är bekväm och passar många olika kroppstyper och väderförhållanden.

Välj en sweater med tryck för:

  • profilering
  • varumärkesexponering
  • bekvämlighet
  • mångsidighet